Stiri

Legea 9 din 2012 privind taxa de poluare a fost publicată în 10.01.2012 Monitorul Oficial!

11.01.2012

 În ceea ce privește noua taxa 2012 aceasta se reduce cu 25% față de cea din 2011 și se va aplica:


a) cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui vehicul de catre primul proprietar din Romania si atribuirea unuicertificat de inmatriculare si a numarului de inmatriculare;
b) la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei exceptari sau scutiri prevazute la art. 3 si 8;
c) la reintroducerea in parcul auto national a unui autovehicul, in cazul in care, la momentul scoaterii sale din parcul auto national, i s-a restituit proprietarului platitor valoarea reziduala a taxei, in conformitate cu prevederile art. 7.
(2) Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii.


Întrebarea este: taxa de poluare 2012 este discriminatorie?

Putem găsi multe argumente în acest sens... De exemplu dacă se numește de poluare, de ce se aplică numai cu ocazia vânzării? dacă nu vinzi mașina aceasta nu mai poluează?...

Anticipez că procesle privind taxa de poluare 2012 vor apărea și cum se obișnuiește la noi soluțiile vor fi diferite de la onstanță la alta..până când vine CEDO și ne spune că și aceasta este discriminatorie..

Vom vedea...

Până atunci cei care au plătit taxa din 1.01.2007-13.01.2012 o pot recupera!