Stiri

Achitarea taxei auto a fost suspendata pana la 1 ianuarie 2013

31.01.2012

 Ministrul Mediului a adaugat ca, in urma colectarii informatiilor din teritoriu, s-a constatat ca modificarea legislatiei privind taxa auto, decisa anul trecut, influenteaza sute de mii de proprietari, fapt ce a determinat Guvernul sa ia urmatoarele decizii:
- Suspendarea aplicarii taxei auto pentru autovehiculele inmatriculate in Romania inainte de 2007, pana la 1 ianuarie 2013;
- Mentinerea in vigoare a reducerii cu 25% a taxei de poluare pentru proprietarii de autovehicule care inmatriculeaza din data de 13 ianuarie 2012 masini in Romania;
- Returnarea diferentei de taxa persoanelor care au platit mai mult in anii trecuti. Ministrul Mediului a explicat ca persoanele care au platit mai mult fata de aceasta reducere medie de taxa auto, isi pot recupera diferenta sumei platite.
Ministrul Mediului a explicat ca actul normativ adoptat astazi de Guvern reglementeaza si situatia in care proprietarii au achitat deja taxa pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, conform legii privind taxa auto. Proprietarii de autovehicule aflati in aceasta situatie pot solicita restituirea taxei auto directiilor financiare locale, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.
Ordonanta de Urgenta adoptata astazi de Guvern va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial