Stiri

NOUTĂȚI DESPRE TAXA AUTO (taxa prntru emisiile poluante provenite de la autovehicule) ȘI ÎNMATRICULAREA FĂRĂ TAXĂ

02.11.2012

 Astfel prin legea 9/22012  privind emisiile poluante provenite s-a stabilit ca și pentru autovehiculele pentru care nu s-a plătit până în 2012 nici o taxă de poluare să  plătească taxa pentru emisiile poluante de la autovehicule. Astă însemna că și autovehiculele înmatriculate deja în România înainte de 1 ianuarie 2007 trebuie să plătească taxa auto.

            Dup aprobarea acestei legi Guvernul și-a dat seamna că e cam mult să ceară plata taxei auto și pentru mașinile înmatriculate înaainte de 2007 așa că a întocmit ordonanța de urgență 1/2012 prin care a suspendat doar această prevedere din lege, nu întreaga lege. Astfel cine și-a achiziționat în 2012 autovehiculul din Uniunea Europeană tot a trbuit să plătească taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ori să înceapă un proces de înmatriculare fără taxă.

            Pentru că ordonanța 1/2012 a fost aprobată în primăvară doar de Senat, acum în toamnă a fost aprobată și de Camera Deputaților iar potrivit legii ulterior președintele a promulgat-o.

Așadar nimic nou sub soare.

Doar promisiuni și nimic concret.

Personal nu cred că Guvernul va dispune restutirea taxelor de poluare nelegale achitate până în prezent sau pentru care s-au început procese. Suma totală ce trebuie restituită estemult prea mare să fie achitată dintr-o dată.

Așa că cine a plătit taxa auto până în prezent îi sfătuiesc să o solicite în instanță.

            Într-adevăr există și posibilitatea introducerii unui proces de înmatriculare fără plata taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Sigur aceste cereri se admit, doar să primești un termen cât mai scurt.

                                                     

            Pentru mai multe detalii trimiteți un mail la contact@laavocat.ro ori contactați telefonic avocatul la 0723025694.