Înființare, suspendare, dizolvare SRL/PFA/SA

Înființarea unei firme poate fi un proces dificil, însă dacă aveți asistență juridică de specialitate, veți trece prin acest proces cu ușurință. Înființarea unei firme necesită documente care diferă în funcție de obiectul de activitate, forma juridică și alte particularități.

Cea mai răspândită formă juridică a activității comerciale, întâlnită în România este SRL-ul (Societatea cu răspundere limitată). Noi vă putem informa cu privire la etapele înființării unui SRL, actele necesare, autoritățile la care trebuie să apelați. Vă oferim serviciile noastre care constau în majoritatea demersurilor care țin de înființarea unui SRL, inclusiv redactarea actelor și obținerea documentelor necesare pentru dosarul de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului.

PFA (Persoană fizică autorizată) este o formă juridică ce permite unei singure persoane să desfășoare o activitate economică. PFA-ul este cea mai simplă metodă de a fi înregistrat fiscal și de a desfășura în mod legal o activitate economică. Există o serie de condiții pe care trebuie să le întrunească persoana care dorește să exercite o activitate ca persoană autorizată. Noi vă putem asista în demersul înființării unui PFA și de a obține autorizațiile necesare în acest sens.

SA (Societatea pe acțiuni) este forma cea mai complexă a societății comerciale. Societatea comercială pe acţiuni este acea formă de societate comercială constituită prin asocierea a două sau mai multe persoane fizice sau juridice, purtând denumirea de acţionari, care contribuie la formarea capitalului social prin anumite forme de participare reprezentate de titluri, denumite acţiuni, pentru a desfăşura în comun o activitate comercială de amploare, răspunzând pentru obligaţiile comerciale numai în limita aporturilor la capitalul social, pentru a împărţi profitul rezultat sau suporta eventualele pierderi rezultate din activitatea desfăşurată. În demersul de înființare a unui SA noi vă putem asista, reprezenta și putem redacta actele necesare.

Suspendarea activității firmei

Suspendarea activității firmei se poate face pe o perioadă de maxim 3 ani. În perioada suspendării activității firma nu mai poate emite facturi, dar poate să facă câteva activități legate de conturile sale bancare, precum și încasarea facturilor emise înainte de suspendarea activității.

După expirarea termenului de suspendare fie se reia activitatea, fie se radiază firma. Reluarea activității după suspendare se poate face oricând până la termenul care a fost declarat când s-a intrat în inactivitate temporară. Noi vă oferim asistență juridică în ceea ce privește procedura de suspendare și efectuăm demersurile necesare în acest scop.

Dizolvarea societății comerciale

Încetarea existenţei societăţii comerciale impune parcurgerea a două faze: dizolvarea societății comerciale şi radierea societății. Faza dizolvării societăţii cuprinde anumite operațiuni care declanşează şi pregătesc încetarea existenţei societăţii. Noi vă putem sprijini în redactarea actului modificator prin care s-a decis dizolvarea firmei, completarea formularelor ONRC și depunerea dosarului propriu-zis.

TOP